2023-06-20 | PASITARIMAI

Š. m. birželio 20 d. įvyko Alytaus regiono plėtros tarybos inicijuotas pasitarimas dėl Alytaus kolegijos reorganizavimo.

Pasitarime dalyvavo Švietimo mokslo ir sporto viceministrė Agnė Kudarauskienė su komanda, Alytaus miesto meras Nerijus Cesiulis, Alytaus rajono savivaldybės merė Rasa Vitkauskienė, Alytaus regiono plėtros tarybos administracijos direktorė Jurgita Butrimaitė, Alytaus kolegijos direktorius Sigitas Naruševičius, Alytaus kolegijos Tarybos pirmininkas Marius Jasaitis, Klaipėdos universiteto rektorius prof. dr. Artūras Razbadauskas, Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė ir kiti pasitarimo dalyviai.

Pasitarime diskutuota dėl Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimo projekte numatyto Alytaus kolegijos reorganizavimo, prijungiant ją prie Kauno kolegijos bei Alytaus regiono suinteresuotų institucijų pasiūlymo Alytaus kolegiją prijungti prie Klaipėdos universiteto.

Visi sutinkame, kad pokyčiai yra reikalingi, tačiau Alytaus regiono plėtros taryba siekia, kad pokyčiai neštų naudą regionui ir tenkintų regiono visuomenės bei verslo atstovų poreikius ir lūkesčius.

O Jūs už ką pasisakytumėte: kad Alytuje būtų universitetinės ar koleginės studijos?

Užsiprenumeruokite naujienlaiškį

Sutinku, kad mano įvestas el.paštas būtų naudojamas, naujienlaiškiams gauti.