2023-09-18 | MOKYMAI

Tarybos kolegijos ir darbo grupės nariai Andalūzijos regione kėlė kvalifikaciją verslumo ir verslo plėtros skatinimo tematika.

Š. m. rugsėjo 12-15 d. Tarybos kolegijos ir darbo grupės nariai Andalūzijos regione kėlė kvalifikaciją verslumo ir verslo plėtros skatinimo tematika. Tarybos delegacija aplankė geriausiai Andalūzijos regione vertinamus verslo ir bendradarbystės centrus, kurių atstovai supažindino su jų veikla bei konsultavo delegacijos narius minėtų centrų steigimo klausimais. Šių vizitų tikslas buvo susipažinti su sėkmingai veikiančių verslo ir bendradarbystės centrų veikla, sukurta infrastruktūra, teikiamomis paslaugomis ir jų organizavimo forma. Ši patirtis Tarybos atstovams yra svarbi, kadangi regiono savivaldybės 2023-2030 m. laikotarpyje planuoja steigti verslo skatinimo funkcinę zoną regione ir kiekvienoje savivaldybėje sukurti verslo ir bendradarbystės centrus, besispecializuojančius skirtingose srityse, įrengti tam tinkamas patalpas, aprūpinti reikiama įranga ir šių centrų teikiamų paslaugų pagalba didinti verslumo ugdymą ir skatinti kurti bei plėsti verslą regiono savivaldybėse.

Dauguma geriausiai vertinamų ir Tarybos delegacijos aplankytų verslo ir bendradarbystės centrų technologijų pagalba yra atviri 24 val. per parą, 7 dienas per savaitę; centrų (hub‘ų) teikiamos paslaugos yra pritaikytos pagal skirtingų verslininkų/įmonių poreikius; siūlomi mokamų paslaugų paketai pagrįsti lankstumu; centruose organizuojami renginiai, seminarai, konsultacijos, aktualios pradedantiems verslininkams ar plėtrą planuojančioms įmonėms; bendradarbystės centro nariams yra taikomos įvairios nuolaidos kavinėse, sporto salėse, verslo konsultavimo ir kitoms paslaugoms; centruose yra įrengtos erdvės vaikų, kurių tėvai dirba ar konsultuojasi bendradarbystės centre, priežiūrai ar užimtumui. Andalūzijos regiono verslo ir bendradarbystės centrai bendradarbiauja su universitetais, koordinuoja klasterių ir įmonių grupių, susijusių su centrų (Hub‘ų) specializacija, veiklą.

Bendradarbystės centuose susitinka panašiai mąstantys žmonės ir keičiasi žiniomis bei aistra verslui. Reguliarūs renginiai ir konferencijos ne tik leidžia nariams reklamuotis, bet ir plėsti savo tinklą bei nenustoti mokytis. Centrų personalo mentorystė, instruktavimas, reikalinga parama padeda centro nariams/lankytojams kurti, plėsti jų verslą taikant strateginį požiūrį į verslo planavimą, socialinių tinklų rinkodarą ir kūrybinį dizainą, padeda suprasti ir pasirinkti aiškią kryptį, kaip paversti savo įmonę nuo idėjos iki pelningos, sparčiai augančios įmonės.

Susipažinę su Andalūzijos regiono verslo ir bendradarbystės centrų gerąja patirtimi, tikimės regiono savivaldybėse sukurti ir įveiklinti verslo ir bendradarbystės centrus su šiandienos poreikius ir lūkesčius atitinkančiomis puikiai suplanuotomis bendradarbiavimo erdvėmis, aprūpintomis naujausiomis technologijomis ir kokybiškomis centro paslaugomis. Regione kursime erdves, skirtas, ne tik gauti konsultacijas ar pagalbą, bet ir tinkamas dirbti, bendrauti, bendradarbiauti, svajoti ir siekti realizuoti savo verslo idėjas.

Tokie centrai steigimai ir vystomi siekiant paskatinti gyventojus imtis verslo, pagelbėti kurtis ir plėstis smulkiam ir vidutiniam verslui.

Užsiprenumeruokite naujienlaiškį

Sutinku, kad mano įvestas el.paštas būtų naudojamas, naujienlaiškiams gauti.